«Μπάρμπεκιου» κατά μεταναστών στα Διαβατά και αντισυγκέντρωση

«Μπάρμπεκιου» κατά μεταναστών στα Διαβατά και αντισυγκέντρωση

Ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής το «μπάρμπεκιου - διαμαρτυρία», κατά των μεταναστών κοντά στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά, το οποίο διοργανώνουν οι «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Οι περίπου 50 διαμαρτυρόμενοι, όπως είχαν προαναγγείλει, έβαλαν σουβλάκια στα κάρβουνα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Ο διοργανωτής και πρόεδρος των «Ενωμένων Μακεδονων» ανέφερε πως «θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, από το κέντρο του προβλήματος, πως πρέπει να ακουστούν οι τοπικές περιοχές και πως πρέπει να τελειώσει η "μπιζνα του λαθρομεταναστευτικου», σύμφωνα με το thestival.gr.

Στην εκδήλωση παρευρίσκεται και ο φερόμενος ως Γραμματέας Σύρων Ελλάδος, ο οποίος σε δηλώσεις του, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του βουλευτή του, Χρήστου Γιαννούλη. Ο κ. Μπάκρι τόνισε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιει αλκοόλ όπου θέλει και διερωτήθηκε: «Ο κ. Γιαννούλης δεν στεναχωρήθηκε για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που γίνονται εδώ και πέντε χρόνια στη Μόρια και στο Βαθύ της Σάμου;»

Ανέφερε ακόμη ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει χαλιφάτο του ISIS».

Την ίδια ώρα, πραγματοποιείται αντισυγκέντρωση από την ΚΕΕΡΦΑ στην πύλη δομής φιλοξενίας στα Διαβατά ως απάντηση στο «μπάρμπεκιου - πάρτι» και υποστηρίζοντας τους μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο πρώην Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

keerfa

Φωτογραφίες - βίντεο: Voria.gr, Thestival.gr