Μπαλάσκας για Πέραμα: Με ενοχλεί που κρατούνται αστυνομικοί - Δεν είναι ύποπτοι φυγής

Μπαλάσκας για Πέραμα: Με ενοχλεί που κρατούνται αστυνομικοί - Δεν είναι ύποπτοι φυγής

Μη δικαιολογημένες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των Ρομά για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, καθώς όπως είπε στον ΣΚΑΪ οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.

«Οι συνάδελφοί μου όταν πυροβόλησαν για να γλιτώσουν -επαναλαμβάνω τον όγκο του αυτοκινήτου, δεν ήξεραν ποιοι επέβαιναν μέσα. Οι Ρομά τώρα εξεγείρονται διότι ένα 20χρονο παιδί, ένας από τη φυλή τους θανατώθηκε. Είναι πολύ οδυνηρό, αλλά θα υπήρχε θέμα αν ήξεραν οι αστυνομικοί ότι εκεί που πυροβολούν ενδεχομένως να υπάρχει Ρομά. Δεν το ήξεραν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Στ. Μπαλάσκας εξέφρασε την ενόχλησή του για την κράτηση των αστυνομικών και πρόσθεσε πως δεν είναι ύποπτοι φυγής.

Υπήρχε άμεσος κίνδυνος

 

Στο ερώτημα αν χειρίστηκαν σωστά ή όχι το περιστατικό, απάντησε πως όταν ταυτόχρονα επτά αστυνομικοί ξεκινούν να πυροβολούν όλοι μαζί, σημαίνει ότι «εκείνη τη στιγμή έχουν όλοι διαπιστώσει βάσει της εκπαίδευσής τους, ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος και ανταποκρίνονται στον κίνδυνο».

Σχετικά με την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, ο συνδικαλιστής αστυνομικός είπε ότι αν όντως δόθηκε, ήταν 101% λάθος κατά την άποψη των μάχιμων αστυνομικών και πως αναμένει τα πορίσματα της πενθήμερης έρευνας που έχει διαταχθεί. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι αν πούμε ότι πρέπει να σταματήσουν οι καταδιώξεις, είναι σαν να λέμε στους αστυνομικούς «αφήστε τους να φύγουν».