8ος χρόνος, ημέρα 2393η
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Μπακογιάννη: Απολύτως εξοργιστική η δήλωση Δούκα

Μπακογιάννη: Απολύτως εξοργιστική η δήλωση Δούκα

«Απολύτως εξοργιστική» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την δήλωση του Πέτρου Δούκα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στην Ηλεία. «Ήταν μια εικόνα που παρέπεμπε σε όλα τα κακά στερεότυπα της πολιτικής, ήταν λογική μαυρογιαλούρου» σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας πως αδίκησε με αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση στην οποία ήταν μέλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η κα Μπακογιάννη εξήγησε πως η κυβέρνηση μετά την καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία έδρασε γρήγορα για την ανακούφιση των πληγέντων.

«Μετά την τραγωδία που ζήσαμε αποζημιώσαμε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο μέσω τραπεζών τους ανθρώπους που είχαν χάσει τα πάντα. Η κυβέρνηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μπόρεσε να τότε να τους δώσει τουλάχιστον 3 χιλιάδες ευρώ ώστε να εξασφαλίσουν τα βασικά. Δεν είχε δεχθεί μάλιστα ούτε την κριτική της αντιπολίτευσης».

Για την αποπομπή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού μετά την άμεση αντίδραση από τον πρωθυπουργό ανέφερε τα εξής: «Η στάση του Λιβανού με λύπησε πάρα πολύ, παρασύρθηκε από κλίμα μια πλάκας στο τραπέζι και δεν αντέδρασε, όπως θα έπρεπε να αντιδράσει. Δυστυχώς για αυτόν και μόνο τον λόγο θα έπρεπε να φύγει από το Υπουργείο, ένας άξιος και έντιμος άνθρωπος με ικανότητες. Έδειξε έλλειψη ενσυναίσυθησης και δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ενσυναίσθηση. Δεν μπορείς να κάνεις χαβαλέ με τέτοιου είδους καταστροφές».

Και σημείωσε πως «για αυτό υπήρξε και η ταχύτατη αντίδραση του πρωθυπουργού, είναι κόντρα σε οτιδήποτε πιστεύουμε και ακυρώνει την λογική της παράταξης εδώ και πολλά χρόνια από την ίδρυση της».