Μπάιντεν: Συνεχάρη τον Τζάστιν Τριντό για την επανεκλογή του

Μπάιντεν: Συνεχάρη τον Τζάστιν Τριντό για την επανεκλογή του

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε σήμερα με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό και τον συνεχάρη για τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Δευτέρας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ισχυρή και βαθιά φιλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά και συζήτησαν για την κοινή τους δέσμευση για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών των ΗΠΑ και του Καναδά και τον συντονισμό της απάντησης στην πανδημία της Covid-19", αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό επικράτησαν στις βουλευτικές εκλογές της Δευτέρας, μισή νίκη ωστόσο για τον απερχόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εκ νέου την πλειοψηφία έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια της οποίας υπέστη επιθέσεις.

Ο Τζάστιν Τριντό κατάφερε όμως την περασμένη εβδομάδα να βασιστεί στη στήριξη πρώην ηγετών των γειτονικών ΗΠΑ, όπως του Μπαράκ Ομπάμα.

"Ο Τζάστιν ήταν ένας αποτελεσματικός ηγέτης και μια δυνατή φωνή υπέρ των δημοκρατικών αξιών, και είμαι περήφανος για το έργο που επιτελέσαμε μαζί", είχε γράψει συγκεκριμένα στο Twitter ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος, καθώς του ευχόταν "καλή επιτυχία" στις εκλογές.