8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Μπάιντεν: Στόχος του Πούτιν ήταν από την αρχή η διάλυση του ΝΑΤΟ

Μπάιντεν: Στόχος του Πούτιν ήταν από την αρχή η διάλυση του ΝΑΤΟ

Στόχος του Ρώσου Προέδρου από την αρχή ήταν η διάλυση του ΝΑΤΟ, καθώς θα προτιμούσε να αντιμετωπίζει 30 ξεχωριστές χώρες ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η ενότητα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του G7, της ΕΕ είναι το πλέον σημαντικό για να σταματήσουμε "αυτόν τον άνθρωπο, που στη χώρα μου πιστεύουμε ότι ήδη έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου" τόνισε.

Κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συνεχάρη αρχικά τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για την επανεκλογή του. Το πιο σημαντικό πράγμα για τη Δύση είναι η ενότητα, τόνισε. Όπως σημείωσε, στις συναντήσεις του με το Ρώσο πρόεδρο του έγινε σαφές ότι οι προθέσεις του δεν ήταν καλόπιστες. Κύριος στόχος του, συνέχισε, είναι να καταδείξει ότι οι δημοκρατίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν στον 21ο αιώνα, επειδή οι εξελίξεις κινούνται ταχύτατα και οι δημοκρατίες απαιτούν συναινέσεις, και ότι τα αυταρχικά καθεστώτα θα επικρατήσουν. "Από την αρχή λοιπόν ο στόχος μου ήταν η δόμηση πλήρους ενότητας μεταξύ των μεγάλων δημοκρατιών του κόσμου. Για το λόγο αυτό ζήτησα να συγκληθεί η Σύνοδος ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα σήμερα"σημείωσε. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι θα συζητήσουν για την Κίνα με τους ηγέτες της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ