8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Μπάιντεν: Περισσότερα στρατιωτικά κονδύλια για την Ουκρανία αλλά και κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες

Μπάιντεν: Περισσότερα στρατιωτικά κονδύλια για την Ουκρανία αλλά και κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες
Shutterstock

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ζητήσει από το Κογκρέσο την Πέμπτη νέα κονδύλια για τη στήριξη του στρατού της Ουκρανίας καθώς και περαιτέρω νομική βοήθεια για να γίνουν αυστηρότερες οι κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες σχετικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα αναζητήσουν το πλήρες ποσό που αναμένουν ότι θα χρειαστούν για την Ουκρανία μέχρι τον Σεπτέμβριο, το τέλος δηλαδή του οικονομικού έτους, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος Τζεν Ψάκι.

Ο Μπάιντεν θέλει να ζητήσει περισσότερα νομικά «όπλα» από τους νομοθέτες ώστε να μπορέσουν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ να δεσμεύσουν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών, να δώσουν τα μετρητά από αυτές τις κατασχέσεις στην Ουκρανία και να ποινικοποιήσουν περαιτέρω την απόφυγή των κυρώσεων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια από την ημέρα της εισβολής, σύμφωνα με τους Αμερικανούς.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν παγώσει περιουσιακά στοιχεία 30 δισ. δολαρίων από άτομα που έχουν δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων γιοτ, ελικοπτέρων, ακινήτων και έργων τέχνης, δήλωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν.