7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Μπάιντεν για Ερντογάν: Παραγωγική η συνάντησή μας, συζητήσαμε λεπτομερώς τα ζητήματα

Μπάιντεν για Ερντογάν: Παραγωγική η συνάντησή μας, συζητήσαμε λεπτομερώς τα ζητήματα

Για μια παραγωγική ημέρα που είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς ηγέτες στα πλαίσια της Συνόδου έκανε λόγο ο Τζο Μπάιντεν και αναφέρθηκε στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. 

«Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση. Συζητήσαμε λεπτομερώς μια σειρά θεμάτων. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τις ειδικές ομάδες διαπραγματευτών και είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις μας» δήλωσε. 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ  ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου με αναφορές στην πανδημία που κλονίζει τον πλανήτη μας το τελευταίο έτος.

«Μειώνονται δραματικά οι θάνατοι και τα κρούσματα στις ΗΠΑ αλλά παραμένει τραγωδία η απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών με τον τραγικό απολογισμό να προσεγγίζει τους 600.000» είπε ενώ έκανε θερμή έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε συγχαρητήρια στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την άρτια οργάνωση της Συνόδου.

Σχετικά με τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία ο κ. Μπάιντεν ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν και ανέφερε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το επιλέξει η Μόσχα. 

Μάλιστα χαρακτήρισε τον Βλάντιμιρ Πούτιν, φωτισμένο άνθρωπο αλλά και σκληρό αντίπαλο.