7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Μπαχτσελί: Να κρατάτε «σπαθί» παρότρυνε τους Γκρίζους Λύκους

Μπαχτσελί: Να κρατάτε «σπαθί» παρότρυνε τους Γκρίζους Λύκους
AP newsroom

Για ακόμα μια φορά, προκαλεί ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος παροτρύνει τα μέλη των Γκρίζων Λύκων και τους τούρκους εθνικιστές να κρατούν «σπαθί». Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν να κατατάξουν τους Γκρίζους Λύκους στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Όμορφοι άνθρωποι του εθνικιστικού κινήματος, παιδιά μου. Στο χέρι σας πάντα να έχετε ένα μολύβι, όμως όταν χρειαστεί να έχετε και το σπαθί σας!» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συνέδριο ο Ντ. Μπαχτσελί, ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης ο οποίος στηρίζει την κυβέρνηση του Ερντογάν, όπως υπενθύμισε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Έχει στοχοποιηθεί η εθνικιστική ιδεολογία

Ο Ντ. Μπαχτσελί τόνισε πως έχει στοχοποιηθεί η εθνικιστική ιδεολογία, ενώ πρόσθεσε ότι «ξέρουν πως δεν μπορούν να μας πάρουν την πατρίδα χωρίς να σπάσουν το μέτωπο (σ.σ. την εθνικιστική νεολαία). Ξέρουν πως δεν μπορούν να περάσουν την Τουρκία», σημείωσε.

Η ομιλία του εθνικιστή πολιτικού είχε έντονα αντικουρδικό χαρακτήρα. Απευθυνόμενος δε και προς τις ΗΠΑ σημείωσε: «Είναι οι ΗΠΑ στρατηγικός εταίρος του ΡΚΚ; Έχουν φύγει από τη Συρία αφήνοντας πίσω τους 950 στρατιώτες. Αυτά είναι όλα ψέματα. Είναι οι ΗΠΑ σύμμαχοι με τρομοκρατικές οργανώσεις ή με την Τουρκία. Είναι έγκλημα να δίνεις όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε χαρακτηριστικά.