Μπ. Τζόνσον: Προανήγγειλε αλλαγές στη νομοθεσία  μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Μπ. Τζόνσον: Προανήγγειλε αλλαγές στη νομοθεσία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Ο Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε σήμερα τον αποτροπιασμό του για την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε χθες ένας άνδρας στο Ρέντινγκ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις και η οποία αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια. «Αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομικό μας σύστημα για να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, δεν θα διστάσουμε να τις κάνουμε»,  τόνισε χαρακτηριστικά Βρετανός πρωθυπουργός.

Ένας 25χρονος Λίβυος ονόματι Καϊρι Σανταλάχ είναι ο άνδρας που συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία ως υπαίτιος του εν λόγω περιστατικού.

Η βρετανική αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομάσει τον συλληφθέντα, αλλά είπε ότι έχει συλλάβει έναν 25χρονο από το Ρέντινγκ ως ύποπτο για ανθρωποκτονίες. Ωστόσο η εφημερίδα Daily Telegraph έχει κατανομάσει τον ύποπτο ως Καϊρι Σανταλάχ.

Νωρίτερα η βρετανική αστυνομία σήμερα ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις αντιμετωπίζονται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν σχεδιασμό νέων επιθέσεων. "Πρόκειται για μια στυγερή ενέργεια", δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νιλ Μπάσου, ο οποίος πρόσθεσε ότι τον δράστη ακινητοποίησαν άοπλοι αστυνομικοί.

Ο Μπάσου  ανέφερε επίσης ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ηγείται τώρα της έρευνας και ότι η επίθεση δεν συνδέεται με την αντιρατσιστική διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο ίδιο πάρκο λίγες ώρες νωρίτερα.