Μπ. Τζόνσον: Οι γιατροί θα αποφασίσουν τον χρόνο επιστροφής στα καθήκοντά του

Μπ. Τζόνσον: Οι γιατροί θα αποφασίσουν τον χρόνο επιστροφής στα καθήκοντά του

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι να εργάζεται, δήλωσε ο εκπρόσωπός του σήμερα, αρνούμενος να κάνει εικασίες για το πόσο χρόνο μπορεί να χρειαστεί η πλήρης ανάρρωσή του.

«Μόλις χθες βγήκε από το νοσοκομείο και όποιες αποφάσεις λάβει αναφορικά με το πότε θα επιστρέψει στο κυβερνητικό έργο θα είναι μετά από τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έλαβε εξιτήριο από νοσοκομείο του Λονδίνου την Κυριακή έπειτα από νοσηλεία επτά ημερών μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, ενώ για τρία 24ωρα χρειάστηκε να νοσηλευθεί και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί υποστήριξη στην αναπνοή του.

Ο Μπόρις Τζόνσον προσβλήθηκε από τον κορονοϊό την 27η Μαρτίου κι αποτέλεσε τον πρώτο ηγέτη παγκοσμίως που χρειάστηκε να νοσηλευθεί για να αντιμετωπιστούν οι επιπλοκές της νόσου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε μήνυμά του ότι «θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί αλλιώς» η κατάσταση για τον ίδιο, όταν νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο προσβεβλημένος από την COVID-19, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω όσα χρωστάω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τη διάσωση της ζωής μου» είπε ο ίδιος σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε σήμερα στο Twitter, λίγο μετά τη δημοσιοποίησή του εξιτηρίου του.