Μόσιαλος: Η «Δέλτα» σκοτώνει κόσμο στην Ελλάδα - Για την «Όμικρον» θα ξέρουμε σε 10 μέρες

Μόσιαλος: Η «Δέλτα» σκοτώνει κόσμο στην Ελλάδα - Για την «Όμικρον» θα ξέρουμε σε 10 μέρες

«Σε περίπου δέκα ημέρες θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία από τις μελέτες που γίνονται πάνω στη μετάλλαξη Όμικρον», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. ενώ σημείωσε πως «το πρόβλημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ που προκαλεί πολλούς θανάτους».

Μάλιστα ο Η. Μόσιαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος στο ενδεχόμενο τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια να μην καλύπτουν απόλυτα τη μετάλλαξη Όμικρον λέγοντας ότι «τα εμβόλια θα αντέξουν. Ίσως να είναι λιγότερο αποτελεσματικά».

Επιπλέον σημείωσε πως «η ΔΕΛΤΑ σκοτώνει κόσμο αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, η ΔΕΛΤΑ στέλνει κόσμο στα νοσοκομεία», ενώ αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο κύριος Μόσιαλος τόνισε ίσως είναι η λύση για επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπως στην εστίαση μετά τις Γιορτές των Χριστουγέννων.

Πρόσθεσε πως η έκκληση στους άνω των 60 είναι να κάνουν το εμβόλιο για να μην μπουν στην ΜΕΘ αν νοσήσουν από κορωνοϊό και όχι για να μην τους επιβληθεί η ποινή των 100 ευρώ.