Μοντέλο Πόρου σε Πάρο, Αντίπαρο - Μήνυμα από το 112 για τα νέα μέτρα

Μοντέλο Πόρου σε Πάρο, Αντίπαρο - Μήνυμα από το 112 για τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα τύπου Πόρου ανακοίνωσε για την Πάρο και Αντίπαρο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για τον περιορισμό της πανδημίας, αφού σε αυτά τα δύο νησιά εντοπίζονται πολλά από τα κρούσματα στις Κυκλάδες.  .

Σύμφωνα τον Νίκο Χαρδαλιά, για 10 ημέρες και ειδικότερα από τις 06.00, αύριο, 15-08-2020 έως και 24-8-2020 και ώρα 06.00, θα ισχύσουν τα ειδικά μέτρα για Πάρο και Αντίπαρο, τα οποία είναι τα εξής:

- Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των δύο νησιών

Νέο μήνυμα απέστειλε στους κατοίκους των νησιών Πάρος και Αντίπαρος η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα περιοριστικά μέτρα. 

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιής» τονίζεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα, με σύνδεσμο να παραπέμπει στα μέτρα αναλυτικά.