Μόλις το 0,8% των σχολείων δεν συμμετείχε στην αξιολόγηση -  Θα υπάρξουν κυρώσεις
Γ. Οικονόμου

Μόλις το 0,8% των σχολείων δεν συμμετείχε στην αξιολόγηση - Θα υπάρξουν κυρώσεις

Από το σύνολο των 13.000 σχολικών κτιρίων, μόνο 114 σχολικές μονάδες, ήτοι το 0,8%, δεν συμμετείχε στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως σε αυτά θα υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Παρά τις «Κασσάνδρες», τις αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες και «τη διαρκή απόπειρα ορισμένων να μην εφαρμοστεί ο νόμος τα σχολεία ανταποκρίθηκαν», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανταποκρίθηκε στις διαδικασίες της αξιολόγησης το 99,2% των σχολείων της χώρας και μόλις ένα ποσοστό 0,8%, δηλαδή σε 114 σχολεία από το σύνολο των 13.000 της επικράτειας δεν υπήρξε αξιολόγηση και προφανώς, υπογράμμισε, θα υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

«Διαπιστώνουμε, λοιπόν, με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι παρά τις Κασσάνδρες, τις αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες και την διαρκή απόπειρα ορισμένων -λίγων- να μην εφαρμοστεί ο νόμος και να αντισταθούν σε αυτά τα βήματα προόδου, οι εκπαιδευτικοί, τα σχολεία ανταποκρίθηκαν», συμπλήρωσε.

Το δεύτερο αφορά στην εξασφάλιση 177.000 σετ ρομποτικής για όλα τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου. Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανάμεσα στα άλλα θα μπορούμε να επιτύχουμε την εξοικείωση των μαθητών με τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία και την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας, την ανάπτυξη δηλαδή δεξιοτήτων επικοινωνίας και πολύτιμων νοητικών δεξιοτήτων μέσα σε αυτό το οικοσύστημα.

Σημειώνεται ότι η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιότητας, σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται και η στοχευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».