8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

ΜΜΜ: Περισσότερες από 30 συλλήψεις πορτοφολάδων

ΜΜΜ: Περισσότερες από 30 συλλήψεις πορτοφολάδων

Στην εξάρθρωση δύο συμμοριών που είχαν συστήσει αλλοδαποί και έκλεβαν πορτοφόλια και τιμαλφή κυρίως από επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, προχώρησαν οι Αρχές.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 36 συλλήψεις, ενώ κατηγορούνται ότι είχαν διαπράξει περισσότερες από 160 κλοπές. Σε βάρος τους, καθώς και για 23 ακόμα αλλοδαπούς, σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από υπηρεσίες της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από τα τμήματα Ασφαλείας Καλλιθέας και Συντάγματος και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 161 περιπτώσεις κλοπών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εδώ και έξι μήνες, οι δράστες, 35 αλλοδαποί και ένας Έλληνας, διέπρατταν καθημερινά κλοπές σε βάρος επιβατών ΜΜΜ, από τους οποίους αφαιρούσαν πορτοφόλια με χρήματα και προσωπικά έγγραφα ή κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια μοιράζονταν τα χρήματα, ή διέθεταν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες των συλληφθέντων.