Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 21:55

-A +A

Μητσοτάκης σε Λεμέρ: «Αναγκαίο να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα»

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 21:55
Μητσοτάκης σε Λεμέρ: «Αναγκαίο να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα»
-A +A

Την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης στον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρόυνο Λεμέρ κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός, ενώ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον smoothing mechanism, τον μηχανισμό για τη μεταφορά των υπερ-πλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο.

Ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι στις 29 Ιανουαρίου, οι δυο άνδρες συζήτησαν για το οικονομικό και επενδυτικό forum με θέμα την ελληνική οικονομία, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, στο ραντεβού με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των διμερών επαφών του στο Νταβός, συναντήθηκε και με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ.  

Στη διάρκεια της συνάντησης με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για τη Λιβύη. Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης με την κυρία Κραμπ-Κάρενμπάουερ, αφορούσε την ιδιότητά της ως προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, το οποίο συνυπάρχει με τη ΝΔ στους κόλπους του ΕΛΚ. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα