7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: «Ψεκασμένοι» οι αντιεμβολιαστές ιερείς

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: «Ψεκασμένοι» οι αντιεμβολιαστές ιερείς
Eurokinissi

«Ψεκασμένους» χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος τους ιερείς που αντιδρούν στον εμβολιασμό και πείθουν πιστούς να μην εμβολιαστούν. «Πεθαίνει ο κόσμος κι αυτοί δεν εμβολιάζονται», δήλωσε με αφορμή την απόφαση του Μητροπολίτη Ζακύνθου να θέσει σε αργία 14 ανεμβολίαστους ιερείς.

Μάλιστα, όπως είπε, ανεμβολίαστοι ιερείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του, για δεύτερη φορά.

«Υπάρχουν "ψεκασμένοι" παπάδες που πείθουν τον κόσμο πως όποιος κάνει το εμβόλιο θα μπει μέσα του ο σατανάς», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως τα ίδια έκαναν και με τις ταυτότητες και τα ίδια θα κάνουν και με την απογραφή.

Ερωτηθείς γιατί μερίδα ιερέων συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε: «Γιατί δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλουν να γίνουν γνωστοί».

Παράλληλα, πρότεινε υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό όχι μόνο των ιερέων, αλλά όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ισχύουν από την ερχόμενη εβδομάδα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το «ποιος θα ελέγχει στις εκκλησίες;», τονίζεοντας πως «είμαστε κοντά στην κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

«Είναι αδιανόητο να βλέπεις τον άλλον να πεθαίνει και να σφυρίζεις αδιάφορα», κατέληξε.