Μητροπολίτης Αργολίδας: Συμφωνώ με την κυβέρνηση που σταμάτησε τις Λειτουργίες

Μητροπολίτης Αργολίδας: Συμφωνώ με την κυβέρνηση που σταμάτησε τις Λειτουργίες

Τη στήριξή του στην κυβερνητική απόφαση να σταματήσουν οι Λειτουργίες στις εκκλησίες εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1. «Κάποιες φορές η Εκκλησία σκέφτεται συντηρητικά», σημείωσε και ζήτησε «να απομονωθούν ακραίες φωνές ηρωισμού».

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας χαρακτήρισε επίσης«επικίνδυνο αυτή την περίοδο για την υγεία των ανθρώπων τον συγχρωτισμό» και τόνισε ότι «η λέξη κρίση, στα κινέζικα, σημαίνει ευκαιρία».

«Με βρίσκει σύμφωνο παρ΄ ότι είναι κάτι που μας πονάει. Είναι πρωτόγνωρο, όμως μπροστά στην υγεία των ανθρώπων νομίζω ότι πολύ σωστά έπραξε η Πολιτεία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είναι αλήθεια ότι πάντα η Εκκλησία είναι σκεπτική σε κάποια πράγματα να πω συντηρητική, δεν ξέρω αν είναι σωστή έκφραση. Ίσως να μην είχαμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Η απόφαση της Πολιτείας ελήφθη λόγω ανάγκης». «Το πιστεύω ακράδαντα», συμπλήρωσε.

Ως προς τον εκκλησιασμό πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να εκκλησιάζονται οι άνθρωποι, καθώς ο συγχρωτισμός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων» και υπογράμμισε ότι «ακραίες φωνές ηρωισμού πρέπει να απομονωθούν».