Μητρόπολη Λευκάδας: Έρευνα για τις πένθιμες καμπάνες στο διάγγελμα Τσίπρα

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, 09:53
-A +A
Μητρόπολη Λευκάδας: Έρευνα για τις πένθιμες καμπάνες στο διάγγελμα Τσίπρα

Η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης καταδικάζει τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες που ακούστηκαν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί της Ιθάκης, ενημερώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί σχετική έρευνα για το περιστατικό.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης αναφέρει ότι «μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί». 

Η Μητρόπολη τονίζει ότι «η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως "πάσης τιμῆς ἀξίους"».

Καταλήγοντας δε, ενημερώνει πως «εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα