Μήνυση κατέθεσε το Charlie Hebdo έπειτα από διαδικτυακές απειλές

Μήνυση κατέθεσε το Charlie Hebdo έπειτα από διαδικτυακές απειλές

Μήνυση κατέθεσε το γαλλικό, σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, που ήταν στόχος μιας αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015, έπειτα από απειλές που δέχθηκε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη δημοσίευση ενός σκίτσου που είχε στόχο τον Ελβετό ισλαμολόγο Tariq Ramadan.

Στο τελευταίο τεύχος του που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, το σατιρικό περιοδικό παρουσιάζει ένα σκίτσο του Ramadan, εναντίον του οποίου έχουν γίνει δύο καταγγελίες για βιασμό, να φορά ένα παντελόνι από το οποίο εξέχει το πέος του σε στύση και να δηλώνει: "είμαι ο έκτος πυλώνας του ισλάμ".

Η λεζάντα πάνω από το σκίτσο έγραφε: "Βιασμός: Η Άμυνα του Tariq Ramadan".

Ο σκιτσογράφος Riss, διευθυντής του περιοδικού, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι οι απειλές "ουσιαστικά δεν είχαν ποτέ σταματήσει εντελώς. Αρκετές φορές λαμβάνουμε απειλές για τη ζωή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή είναι ακόμα μία".

Τον Ιανουάριο του 2015 τα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι ήταν στόχος μιας ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης από την οποία σκοτώθηκαν 12 συνεργάτες της.

"Μου φαίνεται ασύλληπτο πως με όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία 2, 3, 4 χρόνια υπάρχουν ακόμα τόσο βίαιες αντιδράσεις, υποκίνηση σε φόνο", πρόσθεσε ο Riss. "Το να απειλείς τη ζωή κάποιου δεν επιτρέπεται ούτε στο δρόμο, ούτε σε μία εφημερίδα, ούτε πουθενά", τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε για το σκίτσο, ο Riss υπενθύμισε ότι ο Ραμαντάν παρουσιάζεται "ως ισλαμολόγος, ως γνώστης", και ότι "ο έκτος πυλώνας του ισλάμ (...), είναι ο τζιχάντ".