Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που φαίνονται σε κάμερα ασφαλείας να τον χτυπούν κατά το επεισόδιο στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή τους, που δημοσιεύεται από την Εφημερίδα των Συντακτών, οι συνήγοροι της οικογένειας τονίζουν ότι η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Κωστόπουλου καταγγέλλουν ότι η αμφισβήτηση του αρχικού πορίσματος οφείλεται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς, που αποσκοπούσαν στην αποσιώπηση των «βαριών ποινικών ευθυνών των κατηγορουμένων».

«Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης.

Προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», προσθέτουν.