Μήνυσε και την Athens Review of Books ο Π. Δημητράς

Μήνυσε και την Athens Review of Books ο Π. Δημητράς

Τον διευθυντή της Athens Review of Books Μανώλη Βασιλάκη μήνυσε ο Παναγιώτης Δημητράς, γιατί με δύο άρθρα του υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου των συγγραφέων Σώτης Τριανταφύλλου, Λώρης Κέζα και Τάκη Θεοδωρόπουλου.

Συγκεκριμένα, στα άρθρα του «Η Κυρία Καλλιρρόη παρανομεί» και «Οι κυρίες Καλλιρρόη και Χαλβά διώκτριες της “ισλαμοφοβίας”» ο Μ. Βασιλάκης ανέφερε ότι η εισαγγελέας Καλλιρρόη Ντάικου παρανομεί διώκοντας τη Σ. Τριανταφύλλου και τη Λ. Κέζα, όπως και η εισαγγελέας Βασιλική Χαλβά διώκοντας τον Τάκη Θεοδωρόπουλο. Οι μηνύσεις αυτές είχαν υποβληθεί στις 11.2.2017 ενώπιον της «κυρίας Ελένης Τουλουπάκη, Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά εγκλήματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Στο μεταξύ, η Σώτη Τριανταφύλλου αθωώθηκε, ενώ οι δικογραφίες για τη Λώρη Κέζα και τον Τάκη Θεοδωρόπουλο τέθηκαν στο αρχείο. Δηλαδή και οι τρεις τους οποίους υπερασπίστηκε η Athens Review of Books απαλλάχθηκαν.

Ωστόσο ο Π. Δημητράς μήνυσε τον Μ. Βασιλάκη που υπερασπίστηκε τους τρεις συγγραφείς. Όπως αναφέρει η Athens Review of Books, «ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ματθαίος Μακάκος παρέπεμψε σε δίκη τον Μ. Βασιλάκη, την οποία χαρακτήρισε "ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ"», ωστόσο ο ίδιος ζήτησε και έλαβε τρεις αναβολές, και τελικά η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου.

Ο Π. Δημητράς έχει προχωρήσει σε μηνύσεις κατά πολλών επωνύμων που αρθρογραφούν και εκφράζουν τις απόψεις τους, στηριζόμενος στον περίφημο «αντιρατσιστικό νόμο» του 2014, ο οποίος φυσικά είχε στόχο να αντιμετωπιστούν ρατσιστικές επιθέσεις λαμβάνοντας κυρίως υπόψη το ακροδεξιό κλίμα της εποχής που είχε αναδείξει τη Χρυσή Αυγή. Όμως έχει γίνει χρήση κατ' εξακολούθηση, από τον Π. Δημητρά, ο οποίος έχει μηνύσει ακόμη και την «Κιβωτό του Κόσμου», αλλά και τον Α. Ανδριανόπουλο.