Μήνυμα Ν. Τουσκ στον Ν. Τραμπ μέσω tweet: Να σέβεσαι τους συμμάχους σου

Μήνυμα Ν. Τουσκ στον Ν. Τραμπ μέσω tweet: Να σέβεσαι τους συμμάχους σου

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ να σεβαστεί τους συμμάχους της οι οποίοι «δεν είναι και τόσο πολλοί» έστειλε μέσω tweet ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν καλύτερο σύμμαχο από την ΕΕ», έγραψε στο Twitter ο κ. Τουσκ, λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε εκ νέου εναντίον της Ευρώπης λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν τεράστια ποσά για να την προστατεύσουν.

Ο κ. Τουσκ υποστήριξε πως τα 28 μέλη της Ένωσης ξοδεύουν στις ένοπλες δυνάμεις τους «πολύ περισσότερο» από ό,τι η Ρωσία και «τα ίδια» χρήματα με την Κίνα και εξέφρασε την ελπίδα πως κ. Τραμπ αντιλαμβάνεται τις ευρωπαϊκές δαπάνες ως πραγματική επένδυση στην «ασφάλεια» της Ευρώπης, κάτι που δεν μπορεί να πει το ίδιο με βεβαιότητα για τις ρωσικές και κινεζικές δαπάνες.

 

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ με tweet ανέφερε ότι «Οι χώρες του NATO πρέπει να πληρώνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, οι Ηνωμένες πολιτείες πρέπει να πληρώνουν ΛΙΓΟΤΕΡΑ. Πολύ άδικο».

 

 φωτογραφία: intimenews