Μήνυμα Σ. Μπεκατώρου: Δεν είμαι η μόνη, σπάστε τη σιωπή

Μήνυμα Σ. Μπεκατώρου: Δεν είμαι η μόνη, σπάστε τη σιωπή

Μήνυμα προς όσους και όσες έχουν δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν για όσα έχουν ζήσει, έστειλε με δηλώσεις της η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου έξω από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου κατήγγειλε τα όσα υπέστη το 1998

Η Μπεκατώρου, επισήμανε μετά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΟΕ πως δεν είναι η μοναδική αθλήτρια όπου έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας και σημείωσε ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολο να βγω και να μιλήσω».

Ωστόσο, σημείωσε, «αφού μίλησα έχοντας εισπράξει τα συναισθήματα από τον κόσμο αλλά και την αγκαλιά της Πολιτείας μπορώ να πω σε κάθε θύμα να φύγει απ' αυτή τη θέση».

Παράλληλα, έκανε έκκληση σε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν και να καταγγείλουν τους υπεύθυνους. «Σπάστε την σιωπή και μιλήστε» υπογράμμισε και τόνισε πως «έχουμε όλοι την δυναμη να βγούμε νικητές και να κάνουμε νέο ξεκίνημα».

«Επειδή θέλουμε και επιθυμούμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον αθλητισμό, να προτρέψουμε τα νέα παιδιά να αθληθούν και να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι μέσα στους αθλητικούς χώρους, μιλάμε και μιλάμε ανοιχτά» συμπλήρωσε η ελληνίδα ολυμπιονίκης.

Νωρίτερα, η κ. Μπεκατώρου συναντήθηκε με την Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την τελευταία να τονίζει ότι «είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών. Είναι καιρός να οικοδομήσουμε ένα αξιακό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η γυναίκα δεν θα αντιμετωπίζεται ως δυνάμει θήραμα», κατακεραυνώνοντας όσους γνωρίζουν και δεν μιλούν, όσους ανακαλύπτουν δήθεν έκπληκτοι τα επαίσχυντα μυστικά εκείνων που εκμεταλλεύονται το κύρος τους και καταχρώνται την εξουσία τους, όπως είπε.