Μήνυμα Π. Καμμένου σε Αλ. Τσίπρα: Κάνε εκλογές ή δημοψήφισμα πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυμα Π. Καμμένου σε Αλ. Τσίπρα: Κάνε εκλογές ή δημοψήφισμα πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών

Μέσω ιστοσελίδας, που απηχεί αποκλειστικά τις απόψεις του Πάνου Καμμένου προτρέπεται ο Αλ Τσίπρας να προκηρύξει εκλογές πριν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ή να κάνει τώρα δημοψήφισμα, με αφορμή τις δηλώσεις Δ. Τζανακόπουλου περί κυβερνήσεων ανοχής αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ και γίνεται λόγος για υπονόμευση του πολιτικού μέλλον του πρωθυπουργού.

Αναλυτικότερα, στο δημοσίευμα αναρωτιέται «Πως είναι λοιπόν δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, να προσπαθεί να μαζέψει βουλευτές δεξιά και αριστερά, και να μελετά σενάρια ακόμα και αποχώρησης του ΚΚΕ από την ψηφοφορία σε περίπτωση που δεν βγουν οι ψήφοι, ώστε να περαστεί συμφωνία με λιγότερες από 151 βουλευτές, να δείχνει μία απολύτως αδικαιολόγητη σπουδή για να τελειώνει σύντομα».

Και συνεχίζει: «Δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός ότι εάν προχωρήσει σε τέτοια μεθόδευση, υποθηκεύει το ίδιο το πολιτικό του μέλλον αλλά και καθιστά την όποια συμφωνία θνησιγενή;», για να διερωτηθεί ακολούθως: «πως είναι δυνατόν ένας νέος πολιτικός ο οποίος προσέφερε πραγματικό έργο ενισχύοντας την θέση της Ελλάδας διεθνώς, να προσφεύγει σε λύσεις τύπου κυβέρνησης ανοχής ή ακόμα και μειοψηφίας, με μοναδική στόχευση την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών;

«Δεν είναι αυτός ο Αλέξης Τσίπρας που γνωρίζουμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το πλέον έντιμο είναι να προκηρύξει εκλογές πριν την ψήφιση της συμφωνίας, ούτως ώστε η νέα Βουλή να κρίνει και να ψηφίσει με την έγκριση πλέον του ελληνικού λαού. Η, ακόμα καλύτερα, να κάνει τώρα δημοψήφισμα», αναφέρει στο δημοσίευμά της και σημειώνει: «Έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις; Απέναντι σε ποιους; Διότι φανερά, ουδείς φαίνεται να πιέζει. Υπάρχει κάποια παρασκηνιακή πίεση; Με ποια λογική, επαναλαμβάνουμε, κάνει αυτή την αδικαιολόγητη μεθόδευση, που δεν τον χαρακτηρίζει, αντίθετα παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος;».

Και καταλήγει μεταξύ άλλων: «Εάν συνεχίσει με αυτή τη λογική, δυστυχώς θα υποθηκεύσει το πολιτικό του μέλλον, όπως θα το υποθηκεύσουν και όλοι αυτοί που θα συμμετέχουν, κυρίως επειδή τον εμπιστεύονται, σε αυτή την αδιανόητη αλληλουχία που γίνεται αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την κύρωση μίας νεκρής συμφωνίας. Η εμμονή λοιπόν σε μία συμφωνία που ήδη έχει ακυρωθεί, καθίσταται ύποπτη».