Μήνυμα Ερντογάν: Δεν θα ξεχάσουμε όσους προστάτευσαν τους πραξικοπηματίες

Μήνυμα Ερντογάν: Δεν θα ξεχάσουμε όσους προστάτευσαν τους πραξικοπηματίες

Σαφές μήνυμα έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν προς πάσα κατεύθυνση κατά την ομιλία του σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή την επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δηλώνοντας ότι: «Δεν θα ξεχάσουμε όσους προστάτευσαν τους πραξικοπηματίες, τους φίλους μας και τους εχθρούς μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τη γέφυρα του Βοσπόρου, όπου οι υποστηρικτές τους σταμάτησαν τα τανκ, έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το πραξικόπημα έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι μας στις δύσκολες στιγμές και ποιοι όχι. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μην λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία».

«Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του πραξικοπήματος. Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Αυτοί που έφυγαν από τη χώρα μας δεν θα σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που δέχτηκαν και προστάτευσαν όσους δραπέτευσαν από τη χώρα. Ξέρουμε ποιος συνεργάζεται με ποιον πάρα πολύ καλά».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στους μάρτυρες - όπως αποκάλεσε- που θυσίασαν τη ζωή τους για την αποτροπή του πραξικοπήματος σημειώνοντας πως «αυτή η νίκη ήταν κατά των τανκς και των αεροπλάνων, χάρη στο κουράγιο τους που αψήφησαν τους ήχους των όπλων και αντιστάθηκαν».

Εν συνεχεία εξέφρασε την ικανοποίησή του που ανήκει σε αυτό το έθνος, σημειώνοντας πως «Είμαι περήφανος που υπηρετώ αυτό το έθνος. Δεν είμαστε εδώ για να διοικούμε, αλλά να υπηρετούμε το λαό. Όπως ο πόλεμος της ανεξαρτησίας, έτσι και το πραξικόπημα άνοιξε νέα σελίδα στην ιστορία μας».