7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Μίνα Γκάγκα: Η επόμενη εβδομάδα θα είναι σίγουρα πιεστική για τα νοσοκομεία

Μίνα Γκάγκα: Η επόμενη εβδομάδα θα είναι σίγουρα πιεστική για τα νοσοκομεία

Η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, δήλωσε σήμερα ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σίγουρα πιεστική για τα νοσοκομεία, καθώς ήδη νοσηλεύονται πάνω από 4.000 ασθενείς με κορωνοϊό, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στην Αττική.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι η κ. Γκάγκα ανέφερε ενδεικτικά ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» η πληρότητα αγγίζει το 100% και σύμφωνα με την ίδια «κάθε κρεβάτι που αδειάζει, γεμίζει». 

Σχολιάζοντας τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφονται μετά το εμβόλιο σε κάποιες χώρες, οι οποίες ανέστειλαν προσωρινά τον εμβολιασμό, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σημείωσε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο, ακόμα ερευνάται.  

Από την πλευρά της η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι χθες εξέδωσε ανακοίνωση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, στην οποία τόνιζε ότι υπάρχει γενικά ένα ποσοστό θρομβώσεων ή εμβολών, αλλά αυτό που παρατηρείται μετά το εμβόλιο δεν είναι μεγαλύτερο από ότι στον γενικό πληθυσμό. 

Τέλος, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι ναι μεν συμφωνεί με την κ. Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να λέει την άποψή του, ωστόσο «αν η Επιτροπή δε δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι».