«Μην υπερασπίζεστε τον Τραμπ»: Το έγγραφο που διχάζει τους Ρεπουμπλικάνους

«Μην υπερασπίζεστε τον Τραμπ»: Το έγγραφο που διχάζει τους Ρεπουμπλικάνους

Έντονη αντιπαράθεση στους κόλπους του Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει ένα έγγραφο το οποίο παρακινεί τους υποψηφίους να μην υπερασπίζονται τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα του κορονοϊου σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico.

Σύμφωνα με το Politico, η Επιτροπή της Γερουσίας των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές προώθησε σε υποψήφιους ένα σημείωμα στο οποίο τους καλούσε να μην υπερασπίζονται τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊου παρά μόνο σε ότι αφορά την Κίνα. 

Ο σύμβουλος του προέδρου Τζάστιν Κλαρκ που επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σημειώματος διεμήνυσε στον εκτελεστικό διευθυντή της Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας, Κέβιν Μακλαφλιν ότι όποιος υποψήφιος δεν υπερασπιστεί τον πρόεδρο σθεναρά, δεν θα θα λάβει στήριξη από τον Λευκό Οίκο.

Παρότι ο Τραμπ απολαμβάνει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υποστήριξη άνω του 90% στα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, οι χειρισμοί του και τα όσα έχει πει κατά την διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στο κόμμα.

AP Photo/Alex Brandon