ΠΟΥ: Μην περιμένετε εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν τις αρχές του 2021

Μην περιμένετε εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν τις αρχές του 2021

Οι ερευνητές σημειώνουν «ικανοποιητική πρόοδο» στην ανάπτυξη εμβολίων κατά της COVID-19, με λίγες δοκιμές που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων στον ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, ωστόσο, όπως επισήμανε, η πρώτη χρήση αυτών των εμβολίων δεν μπορεί να αναμένεται πριν τις αρχές του 2021,

«Σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο», δήλωσε ο Ράιαν, επισημαίνοντας ότι πολλά εμβόλια βρίσκονται τώρα στο τρίτο στάδιο των δοκιμών και κανένα δεν έχει αποτύχει μέχρι στιγμής, όσον αφορά την ασφάλεια ή την ικανότητα δημιουργίας ανοσοαπόκρισης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ράιαν τόνισε πως «ρεαλιστικά θα είναι το πρώτο μέρος της επόμενης χρονιάς προτού αρχίσουμε να βλέπουμε ανθρώπους να εμβολιάζονται».

Ανέφερε ακόμη πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει τη δίκαιη διανομή των εμβολίων, αλλά στο μεταξύ «είναι σημαντικό να καταστείλει την εξάπλωση του κορονοϊού»..

Ο ΠΟΥ εργάζεται για να επεκτείνει την πρόσβαση σε πιθανά εμβόλια και να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, πρόσθεσε.

«Και πρέπει να είμαστε δίκαιοι σε αυτό, επειδή αυτό είναι ένα παγκόσμιο αγαθό. Τα εμβόλια για αυτήν την πανδημία δεν είναι για τους πλούσιους, δεν είναι για τους φτωχούς, είναι για όλους», είπε.