Μην δοκιμάζετε άλλο την υπομονή μας - «Μαριονέτα» της Δύσης ο Ζελένσκι
Ζαχάροβα

Μην δοκιμάζετε άλλο την υπομονή μας - «Μαριονέτα» της Δύσης ο Ζελένσκι

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ μίλησε με σκληρή γλώσσα αναφορικά με την παροχή όπλων στην Ουκρανία από τους Δυτικούς για να χτυπήματα στη Ρωσία, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «μαριονέτα» τον Ουκρανό πρόεδρο.

Η Μαρία Ζαχάροβα, σύμωνα με το Reuters, προειδοποίησε πως οι δυτικές χώρες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη όταν η Μόσχα λέει ότι θα απαντήσει για τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος ενώ για τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία είπε πως κάποιοι προσπαθούν να σύρουν σε πόλεμο την περιοχή.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει σκληρή στρατιωτική απάντηση σε οποιαδήποτε περαιτέρω επίθεση σε ρωσικό έδαφος, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ότι υποκινούν ανοιχτά την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία.

«Στη Δύση, καλούν ανοιχτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης όπλων από χώρες του ΝΑΤΟ», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους στη Μόσχα.

«Δεν σας συμβουλεύω να δοκιμάσετε περαιτέρω την υπομονή μας».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Τρίτη ότι εάν συνεχιστούν τέτοιες επιθέσεις, τότε η Μόσχα θα στοχεύσει στρατηγικά σημεία στην Ουκρανία.

«Το Κίεβο και οι δυτικές πρωτεύουσες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας ότι η περαιτέρω υποκίνηση της Ουκρανίας να χτυπήσει ρωσικό έδαφος θα οδηγήσει σίγουρα σε σκληρή απάντηση από τη Ρωσία», είπε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως «μαριονέτα της Δύσης», που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ για να απειλήσουν τη Ρωσία. «Σας χρησιμοποιούν», είπε η Ζαχάροβα.

Όσον αφορά στην Υπερδνειστερία, το Κρεμλίνο θεωρεί πως τα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή της Υπερδνειστερίας ως «προσπάθεια να την παρασύρουν σε διένεξη».