7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Microsoft: Ανέλαβε και τη θέση του προέδρου ο διευθύνων σύμβουλος Σάτγια Ναντέλα

Microsoft: Ανέλαβε και τη θέση του προέδρου ο διευθύνων σύμβουλος Σάτγια Ναντέλα
(AP Photo/Elaine Thompson

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτγια Νατντελα ορίστηκε καιπρόεδρος της εταιρείας λογισμικού, τερματίζοντας δύο δεκαετίες διαχωρισμού των θέσεων, εν μέσω αναταραχής για τους χειρισμούς του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας της υπόθεσης που αφορά τον ιδρυτής της Μπιλ Γκέιτς.

Η απόφαση αυτή κάνει τον Ναντέλα μόνο το δεύτερο άτομο που κατέχει παράλληλα τους τίτλους διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου στην 46χρονη ιστορία της εταιρείας. Ο Γκέιτς κατείχε και τους δύο ρόλους μέχρι να επιστρέψει ως διευθύνων σύμβουλος το 2000, αν και παρέμεινε ως πρόεδρος έως το 2014 και εξακολουθεί να ενεργεί ως σύμβουλος.

«Σε αυτόν τον ρόλο, ο Ναντέλα θα ηγηθεί του έργου για τον καθορισμό της ατζέντας για το διοικητικό συμβούλιο, αξιοποιώντας τη βαθιά γνώση για την επιχείρηση προκειμένου να αυξήσει τις σωστές στρατηγικές ευκαιρίες και να εντοπίσει τους βασικούς κινδύνους», δήλωσε η Microsoft σε σχετική ανακοίνωση.

Υπό την ηγεσία του Ναντέλα, η Microsoft ανέκτησε τον τίτλο της πιο πολύτιμης δημόσιας εταιρείας στον κόσμο. Σήμερα είναι η δεύτερη μόνο πίσω από την Apple, με τη μετοχή της να έχει αυξηθεί περισσότερο από 600%.