Μιχαηλίδου: Οι τελευταίες εξελίξεις για τις κακοποιήσεις στο ορφανοτροφείο

Μιχαηλίδου: Οι τελευταίες εξελίξεις για τις κακοποιήσεις στο ορφανοτροφείο

Υπάλληλοι ορφανοτροφείου ωθούσαν αγόρια ηλικίας 7 με 11 ετών να προχωρήσουν σε μεταξύ τους ερωτικές πράξεις και μετά «απολάμβαναν το θέμα». Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι ελέγχεται αν γινόταν καταγραφή των εν λόγω πράξεων. Επιπλέον τα τελευταία δεδομένα, δείχνουν γυναίκες υπαλλήλους να βρίσκονται πίσω από τις κακοποιήσεις.

‘Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1, όλα ξεκίνησαν από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα, μετά την οποία υποβλήθηκε από την πλευρά της μηνυτήρια αναφορά στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, φέρονται στις πράξεις αυτές να «πρωταγωνιστούσαν» τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά από όσα φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, πολλά κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν. Τα εν λόγω αγόρια έχουν απομακρυνθεί από τη δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Στη δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις.

Όπως σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.