7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Ας το ξεχάσουμε και φέτος το καρναβάλι στην Πάτρα

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Ας το ξεχάσουμε και φέτος το καρναβάλι στην Πάτρα

Κατηγορηματικός ότι δεν μπορούμε να συζητούμε  για καρναβαλικές εκδηλώσεις φέτος στην Πάτρα εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να το ξεχάσουμε και φέτος».

Μετά το τέλος της επίσκεψής του που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «είναι προφανές πως δεν μπορούν να υπάρξουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα κάτω από τέτοιες συνθήκες».

Όπως επισήμανε ο υπουργός, «δυστυχώς, η Πάτρα έχει προβλήματα και με τη μετάλλαξη του ιού που εμφανίστηκε σε ορισμένα κλάστερς», προσθέτοντας: «Συνεπώς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ο κάθε θεσμός, ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, είτε περιφερειάρχης, είτε δήμαρχος είτε και οι άλλοι θεσμοί. Όλοι μαζί είμαστε συνυπεύθυνοι για να πάμε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε κάποια στιγμή με το εμβόλιο να απελευθερωθούμε».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε αυστηρές ποινές «για όσους επαγγελματίες έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες τους σε ορθάδικα» και συμπλήρωσε: «Έχουν δίκιο, είναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, αλλά η κυβέρνηση τούς βοηθάει πάρα πολύ με μία σειρά από οικονομικά μέτρα. Όμως δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και αυτό αποτελεί την ύψιστη πολιτική μας απόφαση και προτεραιότητα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι κουράγιο, ας σφίξουμε τα δόντια μέχρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια».