Μία σαν... «Euro» Εθνική έφυγε με φιλική ισοπαλία από το Βέλγιο!

Μία σαν... «Euro» Εθνική έφυγε με φιλική ισοπαλία από το Βέλγιο!

Το χρονικό κίνητρο στο «King Baudouin», το βράδυ της Πέμπτης (3/6), ήταν διαφορετικό. Το Βέλγιο προετοιμάζεται για το επερχόμενο Euro και η Ελλάδα για τους αγώνες με Κόσοβο και Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, τον Σεπτέμβριο. Αυτή θα ήταν μία εύκολη πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του μεταξύ τους φιλικού. Μονάχα που η συνάντηση με την ομάδα που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας της FIFA έγινε πρόκληση (μόνο) για την ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ, η οποία έφυγε από τις Βρυξέλλες με μία τιμητική ισοπαλία με 1-1 αλλά και με θετικότατα δείγματα για τη δική της συνέχεια.

Η ελληνική ομάδα πάτησε καλύτερα στο χορτάρι στο πρώτο δεκάλεπτο και είχε δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 3΄ ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι στον Μινιολέ, όμως το δεξί πλάσέ του σταμάτησε πάνω στον Βέλγο τερματοφύλακα. Στο ενδιάμεσο, όμως, οι γηπεδούχοι έδειξαν κατά διαστήματα μικρά δείγματα της ποιότητας και της ανωτερότητάς τους. Εξι λεπτά πριν από το γκολ του Τοργκάν Αζάρ στο 20΄, με πλασέ από το ύψος του έπειτα από ασίστ του Καράσκο, ο Βλαχοδήμος σταμάτησε από την μικρή περιοχή τον Λουκάκου. Και στο 36΄ ο Αζάρ πλάσαρε από πλάγια με εξουδετερωμένο τον Ελληνα γκολκίπερ, αλλά σημάδεψε το δεξί δοκάρι.

Η Ελλάδα, όμως, έδειξε και πάλι διάθεση στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και ήταν απειλητική στο 61΄, όταν ο Μασούρας βγήκε από δεξιά, όμως ο Μινιολέ έστειλε σε κόρνερ το σουτ του. Πέντε λεπτά αργότερα, πάντως, ο Βέλγος πορτιέρο δεν είχε περιθώρια να σταματήσει και πάλι τους φιλοξενούμενους. Ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπιασε κεφαλιά που πήγε στο αριστερό δοκάρι και ο Τζαβέλλας με «ριμπάουντ» - προβολή ισοφάρισε! Η ελληνική ομάδα στάθηκε καλά ως το τέλος και ετοιμάζονται πλέον για το τελευταίο φιλικό της σεζόν, τον ερχόμενη Κυριακή με τη Νορβηγία, στη Μάλαγα.

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90΄ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82΄ Τίλεμανς), Ντεναγιέ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τ. Αζάρ (74΄ Τσαντλί), Ντοκού (46΄ Μέρτενς), Λουκάκου (46΄ Μπατσουαγί), Καράσκο (74΄ Τροσάρ).
ΕΛΛΑΔΑ (Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80΄ Σάλιακας), Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60΄ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69΄ Ζέκα), Γαλανόπουλος (69΄ Σιώπης), Γιαννούλης, Μπακασέτας (80΄ Μάνταλος), Μασούρας, Παυλίδης (60΄ Πέλκας).