Μια διαφορετική είδηση

Μια διαφορετική είδηση

Για να ξεφύγουμε λίγο από το κλίμα των ημερών, η στήλη αλίευσε από το Bloomberg μια διαφορετική είδηση. 

Η Amazon, σε ενημερωτικό της σημείωμα στους συνδρομητές της ανακοίνωσε ποια προϊόντα θα πωλούνται και ποιες πωλήσεις μη βασικών προϊόντων αναστέλλονται μέχρι τις 5 Απριλίου λόγω του κορονοϊού.

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να απελευθερωθεί χώρος στις αποθήκες της στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το σημείωμα, πέντε  είναι οι κατηγορίες των βασικών προϊόντων που θα μπορούν να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης και πώλησης μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας της.
Μέσω Amazon, θα μπορεί κανείς να αγοράσει μόνο καθαριστικά προϊόντα, προϊόντα βρεφικής περιποίησης, ομορφιάς και κλινικής φροντίδας, φρούτα και λαχανικά, ζωοτροφές και ιατρικό εξοπλισμό.

Το ενδιαφέρον όμως έγκειται στο γεγονός ότι η  συγκεκριμένη απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ελήφθη μετά την ανακοίνωση ότι ο αμερικανικός ηλεκτρονικός κολοσσός πρόκειται να προχωρήσει σε 100.000 νέες προσλήψεις.

Τη Δευτέρα ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε  ότι πρόκειται να προσλάβει 100.000 νέους υπαλλήλους για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών, που έχουν αυξήσει θεαματικά τις online παραγγελίες τους λόγω του κορονοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Dave Clark επόπτης του δίκτυου διανομής της Amazon: «Διαπιστώνουμε μια σημαντική αύξηση της ζήτησης, κάτι το οποίο σημαίνει πως οι ανάγκες μας είναι πρωτοφανείς για αυτή τη χρονική περίοδο».  


Μάλιστα, η Amazon αναμένεται να αυξήσει την αμοιβή των υφιστάμενων υπαλλήλων του κατά δύο δολάρια την ώρα, με το μέτρο αυτό να αφορά τους εργαζόμενους στις αποθήκες της εταιρείας, στα κέντρα διανομής αλλά  και στα παντοπωλεία Whole Foods.
Επίσης οι  εργαζόμενοι της Αmazon στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν παρόμοια αύξηση.

Καλά νέα λοιπόν για τους υπαλλήλους σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο, αν και οι καταναλωτές από την άλλη θα πρέπει να συνηθίσουν τις επόμενες εβδομάδες καθυστερήσεις στην παράδοση των προϊόντων λόγω του φόρτου εργασίας. 


 

*Αποποίηση Ευθύνης:Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.