Μεξικό: Περισσότεροι από 1.500 νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Μεξικό: Περισσότεροι από 1.500 νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι 1.474 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 10.677 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 171.234 νεκρούς επί συνόλου 1.968.566 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Tο Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Κι αυτό ενώ στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας σημειώνουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Ισημερινός: Πάνω από 2.100 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.137 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τις 262.213 στο κράτος των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 48 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει τους 10.461 νεκρούς ως εδώ. Σύμφωνα με τις αρχές, άλλοι 4.713 θάνατοι θεωρείται πως «πιθανόν» οφείλονταν στην πανδημία, κάτι όμως που δεν έχει επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς.

Εν μέσω της αύξησης των μολύνσεων, η χώρα άρχισε να χορηγεί τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech στο πλαίσιο της πιλοτικής φάσης της ανοσοποίησης για τον νέο κορονοϊό, που άρχισε την 21η Ιανουαρίου.

Εμβολιάζονται μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας. Η ανοσοποίηση αναμένεται να διευρυνθεί από τον Μάρτιο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα δόσεων εμβολίων.

AP Photo/Marco Ugarte