Μεταξύ των προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή ο Αρτέμης Αρτεμίου

Μεταξύ των προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή ο Αρτέμης Αρτεμίου

Έρευνα της οικονομικής εισαγγελίας που συμπεριλαμβάνει τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστό από τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου και το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Εξωχώριες εταιρείες και δαιδαλώδεις διαδρομές που χάνονται μεταξύ χωρών που συγκαταλέγονται στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους βρίσκονται στο μικροσκόπιο της οικονομικής εισαγγελίας η οποία ελέγχει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, 20 πρόσωπα, φυσικά και νομικά.

Μεταξύ αυτών και ο ειδικός, όπως έχει ειπωθεί, επί των εταιρειών off shore, Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2016 είχε εντοπιστεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Σειρά δημοσιευμάτων την περίοδο εκείνη είχαν αποκαλύψει ότι ο εν λόγω δικηγόρος είχε μεταβεί και στη Βενεζουέλα σε ταξίδι στο οποίο συμμετείχε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Μάλιστα ο ίδιος είχε επιβεβαιώσει πως υπήρχε συνεργασία με την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ειδικά σε ότι αφορά την υπόθεση του ταξιδιού στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κύπριος δικηγόρος είναι ιδιοκτήτης ο ίδιος off shore εταιρειών και όχι απλά εκπρόσωπος όπως φέρεται να έχει δηλώσει, ενώ μέσα από το δαιδαλώδες σύστημα των εταιρειών παρατηρείται και εμπλοκή στην Ελλάδα σε διαφημιστική εταιρεία που αναλαμβάνει δουλειές του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για τα θέματα αυτά, όπως και για την off shore εταιρεία που εμφανίζεται ως μέτοχος στην εφημερίδα Αυγή χωρίς να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις πέραν του ονόματος της εταιρείας που κατέχει, κατά την κυβέρνηση, το 2,9% της εφημερίδας