8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Μεταρρυθμιστικό «γκάζι» από το Μαξίμου - Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο

Μεταρρυθμιστικό «γκάζι» από το Μαξίμου - Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο

Στον απόηχο των κατηγορηματικών διαψεύσεων στα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στα κάλπες και με φόντο τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Μέγαρο Μαξίμου πατάει «γκάζι» στη μεταρρυθμιστική δράση της κυβέρνησης.

Την ώρα που η διεθνή αβεβαιότητα χτυπάει «κόκκινο» εξαιτίας της ρωσοουκρανικής κρίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι η καθημερινότητα συνεχίζεται κανονικά και τα προβλήματα που απορρέουν από εκείνη, αποτελούν τον νούμερο ένα εχθρό για την κυβέρνηση του.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου αριθμεί έξι θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων σε ζητήματα παιδείας, δικαιοσύνης και πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωθυπουργικό γραφείο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα συνεχίσουν να «επενδύουν» επικοινωνιακά στα λεγόμενα θέματα της καθημερινότητας, μια και προγραμματίζονται στοχευμένες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός και εκτός Αττικής. Επισκέψεις που θα έχουν ως κυρίαρχο αφήγημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολίτη, στοιχείο στο οποίο επενδύει η ΝΔ, σχεδόν έναν χρόνο πριν από τη λήξη της κυβερνητικής θητείας.

Την ίδια ώρα στο πρωθυπουργικό γραφείο δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι για την ξεκάθαρη στάση που έλαβε η χώρα μας υπέρ της Ουκρανίας.

Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι η εισβολή και οι τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν δικαιώνουν την πολιτική του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να επενδύει στην ενίσχυση της άμυνας και της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, να ενδυναμώσει υπάρχουσες και να προχωρήσει σε νέες στρατηγικές Συμφωνίες, με υπερδυνάμεις - τις ΗΠΑ και τη Γαλλία - αλλά και φίλες χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποδεικνύουν ότι η άμυνα είναι εθνική προτεραιότητα. Είναι όρος επιβίωσης και ευημερίας του ελληνισμού» σημειώνει συνομιλητής του πρωθυπουργού, λίγα 24ωρα μετά από τη συμμετοχή των γαλλικών Rafale στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.