Τουρκικά ΜΜΕ: Μετανάστες συγκεντρώνονται απέναντι από τη Λέσβο

Μετανάστες συγκεντρώνονται απέναντι από τη Λέσβο

Σε μεταφορα των μεταναστών που μέχρι πρότινος ήταν στα σύνορα του Έβρου, με σκοπό να εισέλθουν στην Ελλάδα, σε περιοχή απέναντι από τη Μυτιλήνη με πρόθεση τώρα να περάσουν στα ελληνικά νησιά, αναφέρονται τουρκικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα Gazeteduvar, η Τουρκία μεταφέρει τους μετανάστες στα παράλια και συγκεκριμένα, απέναντι από το Μόλυβο της Λέσβου και τους προτρέπει να περάσουν απέναντι.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν Αφγανοί μετανάστες που μέχρι πρότινος ζούσαν στην Τουρκία και βρέθηκαν στον Έβρο για να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, σήμερα, βρίσκονται στα τουρκικά παράλια, για να ταξιδέψουν με βάρκα προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα μια άλλη εφημερίδα η Birgun στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Οι πρόσφυγες μεταφέρονται από τα στρατόπεδα στις παραλίες” αναφέρεται πως έπειτα από την εκκένωση του Παζάρκουλε στις 26 Μαρτίου άλλοι μετανάστες εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημέρών ενώ εκείνοι των οποίων έληξε η καραντίνα τους μεταφέρθηκαν στο Τσανάκαλε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα έπειτα από την κρίση του κορονοϊού οι μετανάστες αρχικά μεταφέρθηκαν σε 9 διαφορετικούς καταυλισμούς σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες που ολοκλήρωσαν την καραντίνα τους σε καταυλισμό το Οσμάνιγε στάλθηκαν στη συνέχεια στο λιμάνι Κιουτσούκουγιου.