Metamask, η νέα υπηρεσία για όσους έπεσαν θύματα επίθεσης χάκερ

Metamask, η νέα υπηρεσία για όσους έπεσαν θύματα επίθεσης χάκερ

Το MetaMask είναι το πιο δημοφιλές ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων, με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια χρήστες. Το νέο εργαλείο που λανσάρει το MetaMask θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάκτηση κρυπτονομισμάτων που έχουν κλέψει χάκερ. Το MetaMask θα ενσωματώσει μια νέα υπηρεσία εντοπισμού κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται Asset Reality για να βοηθήσει τους χρήστες που έπεσαν θύματα επίθεσης hacking στο «πορτοφόλι» τους.

Το MetaMask θα συνεργάζεται με μια εταιρεία ερευνών που ονομάζεται Asset Reality. Η διαδικασία θα βοηθήσει τους χρήστες να ανταποκριθούν σε κυβερνοεπιθέσεις κρυπτονομισμάτων και NFT.

Αν κάποιος κλέψει την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Visa ή η συνεργαζόμενη τράπεζα να αντιστρέψουν τις χρεώσεις. Αλλά για τα θύματα απάτης στον τομέα της κρυπτονομισμάτων, η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική.

«Αν χάσετε τα κρυπτονομίσματα σας, είναι μια πολύ αγχωτική και μοναχική εμπειρία. Και ο αριθμός των ανθρώπων που εξαπατώνται είναι τεράστιος», λέει ο Aidan Larkin, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ερευνών Asset Reality, ο οποίος σημειώνει ότι τα θύματα συχνά πέφτουν θύματα για δεύτερη φορά στην προσπάθεια τους ανακτήσουν τα κρυπτονομίσματά τους. 

Το MetaMask με τη νέα υπηρεσία, θα μπορούσε να κάνει τη διαδικασία αναζήτησης των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων πιο αποτελεσματική. Και πιθανώς να μπορούσε επίσης να βελτιώσει τις πιθανότητες των θυμάτων να πάρουν πίσω τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα.

Η εταιρεία διερεύνησης στη συνέχεια θα βοηθήσει τα θύματα να ενωθούν και σε ορισμένες περιπτώσεις να τα φέρει σε επαφή με δικηγόρους,  υπηρεσίες και αρχές επιβολής του νόμου, αλλά και ανταλλακτήρια για να παγώσουν τα κλοπιμαία κρυπτονομίσματα.

«Τα θύματα απάτης συχνά δυσκολεύονται να λάβουν επαρκείς πόρους και προσοχή από τις αρχές επιβολής του νόμου. Η προσφορά της Asset Reality επιτρέπει σε πολλά θύματα μιας επιχειρησιακής απάτης να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια μεγαλύτερη έρευνα ενάντια σε μια απάτη», ανέφερε η MetaMask.

Στην πράξη, αυτό περιλαμβάνει μια νέα ενότητα στον ιστότοπο της MetaMask που θα προσκαλεί τους χρήστες να αναφέρουν χρήματα που χάθηκαν από χάκερ και να παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έλαβε χώρα η εισβολή. Σε απάντηση, η Asset Reality θα επικοινωνήσει μαζί τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα τους βοηθήσει να λάβουν μέτρα για την ανάκτηση των κεφαλαίων. Η Asset Reality θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να εντοπίσει τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία και, στην περίπτωση των NFT, θα προειδοποιήσει τις αγορές ότι οι πλατφόρμες τους χρησιμοποιούνται για την πώληση κλεμμένων NFT.

Φυσικά, μένει να δούμε πόσο αποτελεσματικό θα αποδειχθεί το εργαλείο. Οι κλέφτες κρυπτονομισμάτων ,πολλοί από τους οποίους ζουν σε κράτη όπως η Ρωσία ή η Βόρεια Κορέα, προσαρμόζονται στο να μεταφέρουν κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία σε πορτοφόλια που είναι απρόσιτα από τις αρχές επιβολής του νόμου.