Μετά την κούπα, ακολουθούν μεγαλύτερες προκλήσεις για τη Μπάγερν Μονάχου

Μετά την κούπα, ακολουθούν μεγαλύτερες προκλήσεις για τη Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας για 9η συνεχή σεζόν. Για ακόμη μια φορά κυριάρχησε στη Bundesliga ακόμη και σε μια αγωνιστική περίοδο γεμάτη εσωτερικές αναταραχές. Ωστόσο, οι μεγάλες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά της καθώς την επόμενη σεζόν θα επιχειρήσει όχι μόνο να φτάσει στα δέκα σερί πρωταθλήματα, αλλά και να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Από το νέο προπονητή Γιούλιαν Νάγκελζμαν, στις αλλαγές στη διοίκηση, στις μεταγραφές ως τις φήμες για το μέλλον του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, οι Βαυαροί έχουν δουλειά μπροστά τους...

Ο προπονητής

Ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν θ' αναλάβει την ομάδα μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η Μπάγερν Μονάχου έδωσε μαζί με τα μπόνους περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από την Λειψία και ως εκ τούτου αναμένονται άμεσα όχι μόνο θετικά αποτελέσματα, αλλά και μια επιθετική και πρωτοπόρα προσέγγιση. Το θετικό είναι πως οι ποδοσφαιριστές και δη οι παλιότεροι και πιο σημαντικοί στ' αποδυτήρια βλέπουν με καλό μάτι την πρόσληψή του. Επειτα, η πρόσληψή του ήταν επιλογή του αθλητικού διευθυντή Χασάν Σαλιχάμιτζιτς μαζί με τον επόμενο CEO του κλαμπ, Ολιβερ Καν. Θα έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης και θεωρητικά εξαιρετική συνεργασία μαζί τους. Αυτή την σεζόν, η διαμάχη του απερχόμενου κόουτς Χάνζι Φλικ με τον Σαλιχάμιτζιτς αποπροσανατόλισε την ομάδα κατά διαστήματα. Επίσης θετικό, αυτή την σεζόν δεν θα υπάρχουν πολλά συμβόλαια που θα εκκρεμούν ώστε να προκαλούν φθορά και στ' αποδυτήρια.

Οι μεταγραφές

Η Μπάγερν Μονάχου παρουσιάζεται σα να έχει κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή της. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Νταγιό Ουπαμεκανό από την Λειψία για 42,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γάλλος σέντερ μπακ θα ενσωματωθεί στο τέλος της σεζόν. Από εκεί και έπειτα για να γίνουν οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις πρώτα θα πρέπει να πωληθούν παίκτες που δεν υπολογίζονται (π.χ. Κορεντέν Τολισό, Μπούνα Σαρ κ.α.), αλλά και πάλι το κλαμπ δεν θέλει να ξεπεράσει το ποσό που επένδυσε για τον Ουπαμεκανό. Στόχος είναι να πάρει τουλάχιστον έναν ακραίο αμυντικό, έναν μέσο και αν προκύψει κάποια ευκαιρία στην αγορά θα την εξετάσει. Αποχωρούν ως ελεύθεροι ο Ντάβιντ Αλαμπα, ο Τζερόμ Μπόατενγκ κι ο Χάβι Μαρτίνεθ.

Η διοίκηση

Εδώ και καιρό έχει αρχίσει η μετάβαση εξουσιών στη Μπάγερν Μονάχου, αλλά την επόμενη σεζόν θα ολοκληρωθεί. Στο τέλος του 2021 τελειώνει η θητεία του Καρλ – Χάιντς Ρουμενίγκε ως CEO του κλαμπ κι αναλαμβάνει επισήμως ο Ολιβερ Καν. Παρόλο που είναι παρόμοιας φιλοσοφίας και υπόσχεται πως θα διατηρήσει τον τρόπο λειτουργίας που είχε ο σύλλογος τις προηγούμενες δύο δεκαετίες, ο Καν δεν παύει να είναι μια ισχυρή προσωπικότητα με τις δικές του απόψεις και μεθόδους. Τη δεδομένη στιγμή μοιάζει με τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει ν' αντιμετωπίσει η Μπάγερν Μονάχου. Πως θα παραμείνει... ίδια, ενώ αλλάζει ένα σημαντικό πρόσωπο στη διοίκηση.

Ο Λεβαντόφσκι

Τις τελευταίες ημέρες έχουν «φουντώσει» τα σενάρια γύρω από το μέλλον του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Σύμφωνα με το ESPN, ο 32χρονος Πολωνός στράικερ της Μπάγερν Μονάχου είναι διαθέσιμος για παραχώρηση αν γίνει πρόταση 60 εκατομμυρίων ευρώ. Το περιβάλλον του κλαμπ διαρρέει πως δεν δίνει καν σημασία σ' αυτές τις φήμες, αλλά υποτίθεται πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι – αμφότερες έχουν καλές σχέσεις με τον ατζέντη του «Λέβα», Πίνι Ζάχαβι. Ο Λεβαντόφσκι έχει συμβόλαιο με τη Μπάγερν Μονάχου ως το 2023, αλλά πάντοτε εμφανιζόταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο να δοκιμάσει την τύχη του στην Premier League, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε πιέσει τη Μπάγερν Μονάχου να του δώσει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.