Μετά την απόφαση του Α.Π. σταματά την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας

Μετά την απόφαση του Α.Π. σταματά την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας

Μήνυμα προς τους αποκαλούμενους «αλληλέγγυους» στέλνει ο εκτελεστής της 17Ν Δ. Κουφοντίνας δηλώνοντας δια της δικηγόρου του ότι σταματά την απεργία πείνας μετά την απόφασή του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αναίρεση της Ξένης Δημητρίου κατά του Βουλεύματος του συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου που αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια.

Ουσιαστικά με την ανακοίνωση αυτή δίνεται το έναυσμα για την διακοπή των καταδρομικών επιθέσεων και μάλιστα χωρίς να έχει αποφανθεί το συμβούλιο του Πλημμελειοδικείου Βόλου το οποίο πρέπει εκ νέου να συνεδριάσει με άλλη σύνθεση και να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας στον Δ. Κουφοντίνα. 

Την απόφαση του Δ. Κουφοντίνα να αναστείλει την απεργία πείνας, μετά τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου που αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν του χορηγήθηκε η 7η κατά σειρά άδεια, ανακοίνωσε η συνήγορός του.

Σύμφωνα με δήλωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα «μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ'' Τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος».

Επίσης,  επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».