Μεντβέντεφ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απευθύνονται σε απλούς πολίτες και υποκινούνται από μίσος

Μεντβέντεφ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απευθύνονται σε απλούς πολίτες και υποκινούνται από μίσος

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν για θέματα εθνικής ασφάλειας, σε ανάρτησή του στο Telegram την Τρίτη ανέφερε ότι «το ατελείωτο ταγκό των οικονομικών κυρώσεων» δεν θα αγγίξει την πολιτική ελίτ αλλά θα έχει ζημίες για μεγάλες επιχειρήσεις».

Ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τον Guardian, είπε ότι οι κυρώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στοχεύουν τους φορολογούμενους πολίτες και αναγκάζουν την κυβέρνηση να εισαγάγει περικοπές στον προϋπολογισμό.

Χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, του οποίου ηγείται ο Πούτιν και συμβουλεύει τον πρόεδρο για την εθνική ασφάλεια, έγραψε:

«Το συμπέρασμα φαίνεται αηδιαστικό - αυτές οι κυρώσεις στρέφονται ακριβώς εναντίον του λαού της Ρωσίας. Και ό,τι και να μουρμουρίζουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι παππούδες ότι τιμωρούμε τα αφεντικά σας, αλλά σας αγαπάμε, απλοί πολίτες, είναι σκέτη ανοησία.

Ποιος είναι ο σκοπός της σύλληψης περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και άλλων κρατικών περιουσιακών στοιχείων; Απλός. Για να χειροτερέψει η οικονομία, να χτυπήσει το ρούβλι, να αυξήσει τον πληθωρισμό και να χαλαρώσει τις τιμές στα καταστήματα, που σημαίνει πτώση του βιοτικού επιπέδου ενός απλού Ρώσου.

Εμπάργκο στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία; Το ίδιο πράγμα: να μειωθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού και να αναγκαστεί το κράτος να εγκαταλείψει τις κοινωνικές υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των εισοδημάτων. Χτυπήστε τον φορολογούμενο σε πόλη και χώρα.».