Μενέντεζ: Ο Πούτιν έκανε το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος της ζωής του

Μενέντεζ: Ο Πούτιν έκανε το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος της ζωής του

Την άποψη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με την εισβολή στην Ουκρανία, έκανε το πιο μεγάλο, στρατηγικό λάθος που έχει κάνει ποτέ Ρώσος πρόεδρος, εξέφρασε ο Γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπόμπ Μενέντεζ, μιλώντας στο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσιγκτον. 

Επισήμανε δε πως το ΝΑΤΟ είναι πιο δυνατό από ποτέ και πως η Ευρώπη αφυπνίστηκε. «Καμία ευρωπαϊκή χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψουμε να δεχθεί επίθεση, όχι μόνο γιατί το επιβάλλει η ίδια η συμφωνία, αλλά και για λόγους ηθικής. Η μόνη φορά στα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ που κάποια χώρα- μέλος δέχθηκε επίθεση ήταν οι ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, δε, πως αναφορικά με την αύξηση των δαπανών για την άμυνα, καλωσορίζει τη γερμανική απόφαση για το 2% του ΑΕΠ, ενώ επισήμανε ότι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε τον στόχο της ευρωπαϊκής άμυνας.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των εξοπλισμών της Τουρκίας ανέφερε ότι θεωρεί πως η γειτονική χώρα δεν θα πάρει F16 επισημαίνοντας πως “μία επιτροπή στη Γερουσία εγκρίνει εξοπλιστικά” και πως η επίθεση γοητείας -όπως είπε- δεν πιάνει.

Παράλληλα, εκφράζοντας τις βαθιά φιλελληνικές θέσεις του γενικότερα σε θέματα αρχών και αξιών είπε: «Αν ήταν να κάνω προβολή στο μέλλον και να το επιλέξω για τα παιδιά μας, και χωρίς να υπάρχει τότε η επιτακτικότητα τής στιγμής, θα προτιμούσα να μην κοιτάζω προς τη μεριά της Βενεζουέλας, του Ιράν και άλλων τέτοιων χωρών, θα επέλεγα συμμάχους όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ».