Μέλος της FIFA αποκάλυψε το πλάνο για ένα διευρυμένο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων

Μέλος της FIFA αποκάλυψε το πλάνο για ένα διευρυμένο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων

Η European Super League υπήρξε μόνο στα όνειρα των παραγόντων των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, με στόχο το κέρδος. Η UEFA, αλλά κυρίως οι αντιδράσεις προπονητών, παικτών και οπαδών άφησαν αυτό το όνειρο απλώς σε μία ιδρυτική διακήρυξη, η οποία αποτελεί ήδη ανάμνηση. Η FIFA, πάντως, έχει ένα δικό της όραμα για μία World League, η οποία δεν είναι «ανταρσία», αλλά ένα σχέδιο για μία παγκόσμια λίγκα συλλόγων, μέσα στην επόμενη διετία...

Ο Χάνι Αμπο Ρίντα, μέλος του συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας και της εκτελεστικής επιτροπής της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας (CAF), αποκάλυψε σε εκπομπή της αιγυπτιακής τηλεόρασης πως η FIFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων, με τις κορυφαίες ομάδες από όλες τις ηπείρους. Η ισπανική εφημερίδα «AS» ανέφερε πως αυτή θα ήταν μία ιδανική ευκαιρία για παρουσία και των κλαμπ από την Αφρική, καθώς η CAF έχει στα πλάνα της μία African Super League.

Ο 67χρονος Αιγύπτιος παράγοντας – άλλοτε πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας του, πριν από τν παραίτησή του το 2019 για την κακή πορεία της Εθνικής στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής – θεωρεί ότι αυτή η νέα διοργάνωση μπορεί να γίνει απάντηση στη European Super League, αλλά οποία όμως θα φέρει την έγκριση και τη στήριξη των παραδοσιακών φορέων του ποδοσφαίρου. «Η World League είναι μία τεράστια πρόκληση και θα εξεταστεί έντονα την για την επόμενη διετία», σχολίασε ο Αμπο Ρίντα, που ξεκαθάρισε ότι «η African Super League είναι, τουλάχιστον ακόμη, μία απλή πρόταση».

Ο Χάνι Αμπο Ρίντα δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο στο ενωτικό πνεύμα των ημερών επισήμανε πως «το σημαντικό σε κάθε σκέψη, σε κάθε πλάνο που επεξεργαζόμαστε, είναι πως η FIFA, η CAF και οι συνομοσπονδίες όλων των ηπείρων να εργάζονται μαζί». Ο Αιγύπτιος σχολίασε επίσης το θέμα του επόμενου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο Καμερούν, το οποίο λόγω κορονοϊού προγραμματίστηκε για τον Ιανουάριο του 2022, και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λόγος αναβολής.