Μέλη της Ferrari και άλλων ομάδων εμβολιάστηκαν παρά την προειδοποίηση της Formula 1

Μέλη της Ferrari και άλλων ομάδων εμβολιάστηκαν παρά την προειδοποίηση της Formula 1

Αρκετά μέλη της ομάδας Formula 1 της Ferrari που βρίσκονται στο Μπαχρέιν για τις επίσημες δοκιμές που αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν ως τις 14 του μήνα, ενόψει του πρώτου Grand Prix της σεζόν που θα γίνει στην ίδια χώρα (26-28 Μαρτίου), αποδέχθηκαν την πρόταση των τοπικών αρχών και εμβολιάστηκαν. Η διοργανώτρια του αθλήματος τους είχε προειδοποιήσει να μην το κάνουν. Πέραν των μελών της Ferrari, υπάλληλοι και άλλων ομάδων έκαναν το ίδιο.

Στο προσωπικό όλων των ομάδων της Formula 1, αλλά και στους παράγοντες του οργανισμού είχε προσφερθεί η δυνατότητα να λάβουν μια δόση του εμβολίου της Pfizer – BioNTech μετά την είσοδό τους στο Μπαχρέιν για τα τεστ. Η δεύτερη δόση είναι προγραμματισμένο να τους χορηγηθεί μετά την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα. Αλλωστε, η πλειονότητα όσων βρίσκονται τώρα εκεί για τα δοκιμαστικά θα φύγουν μερικές μέρες μετά τον πρώτο αγώνα, οπότε θα υπάρχουν περίπου 21 μέρες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.

Το Μπαχρέιν έχει δώσει την πρώτη δόση σε αριθμό κατοίκων που ξεπερνά το 1/3 του συνόλου της χώρας, ενώ θα επιτρέψει την είσοδο στο Grand Prix στους θεατές που έχουν λάβει δύο δόσεις ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό. Οταν έγινε η πρόταση στη Formula 1 τον περασμένο μήνα, ο CEO της, Στέφανο Ντομενικάλι, είπε στις ομάδες να μην την αποδεχθούν προκειμένου να περιμένουν την σειρά τους στις χώρες διαμονής τους. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να αντιληφθούμε και να σεβαστούμε τη διαδικασία, ιδίως σε ότι αφορά στους πιο ευπαθείς ανθρώπους και να μην φανεί πως εκμεταλλευόμαστε την κατάσταση», τόνισε ο Ιταλός.

Σύμφωνα με τους «The Times», η Ferrari άφησε το προσωπικό της να επιλέξει τί θα κάνει και η ίδια πηγή αναφέρει πως η πλειονότητα των περίπου 100 υπαλλήλων της που βρίσκονται εκεί για τα τεστ αποδέχθηκαν την πρόταση. Επίσης οι εργαζόμενοι της Alpha Tauri είπαν «ναι», καθώς και ορισμένοι από τη McLaren και τη Mercedes. Ο διευθυντής της τελευταίας, Τότο Βολφ, είπε την περασμένη εβδομάδα πως θα έδινε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της ομάδας ν' αποφασίσουν ατομικά τί θα κάνουν. Το ίδιο συνέβη και με την αγγλική ομάδα.