Μελέτη Stanford: Τουλάχιστον 30.000 κρούσματα και 700 νεκροί από τις συγκεντρώσεις του Τραμπ 

Μελέτη Stanford: Τουλάχιστον 30.000 κρούσματα και 700 νεκροί από τις συγκεντρώσεις του Τραμπ 

Την ώρα που ο κορονοϊός «τρέχει» χωρίς φρένα στις ΗΠΑ μια μελέτη του πανεπιστημίου Stanford εκτιμά ότι οι συγκεντρώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οδήγησαν σε περισσότερες από 30.000 περιπτώσεις κορονοϊού και σε 700 θανάτους.

Οι ερευνητές εξέτασαν 18 συγκεντρώσεις του Τραμπ που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 20 Ιουνίου και 22 Σεπτεμβρίου και ανέλυσαν στη συνέχεια τα κρουσματα του κορονοϊού στις συγκεκριμένες περιοχές. 

«Όσοι βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις του Τραμπ πλήρωσαν υψηλό τίμημα», υποστηρίζει ο Ντάγκλας Μπερνχαιμ ο επικεφαλής της μελέτης. 

Σε απάντηση της προδημοσίευσης,  η εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ, Κόρτνεϊ Παρέλα δήλωσε: «Οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να συγκεντρωθούν σύμφωνα με την πρώτη τροπολογία του Συντάγματος για να ακούσουν τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Λαμβάνουμε αυστηρές προφυλάξεις για τις εκδηλώσεις της καμπάνιας μας, απαιτώντας από κάθε συμμετέχοντα να ελεγχθεί η θερμοκρασία του, παρέχοντας μάσκες τις οποίες πρέπει να φορούν και διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε πολλά απολυμαντικά»,πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω των συγκεντρώσεων του Τραμπ ο οποίος εξυπηρετεί μόνο το εγώ του».