Μείωση στη μέση ηλικία των νοσούντων: 35 στην Ιταλία, 32 στην Αυστρία

Μείωση στη μέση ηλικία των νοσούντων: 35 στην Ιταλία, 32 στην Αυστρία

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στους οποίους διαγνώσθηκε η Covid -19 την τελευταία εβδομάδα, μειώθηκε στα τριάντα πέντε χρόνια ανακοίνωσαν οι ιταλικές Αρχές.

Στο μεταξύ, τα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετράωρου είναι τετρακόσια τρία, ενώ χθες ο αριθμός τους είχε περιοριστεί στα τριακόσια είκοσι. Η αύξηση, όμως, οφείλεται και στο ότι διενεργήθηκαν περισσότερα τεστ σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες.

Ολοένα και περισσότερη μείωση και στην Αυστρία

Η μέση ηλικία εκείνων που έχουν προσβληθεί στην Αυστρία από το νέο κορονοϊό φαίνεται ότι μειώνεται ολοένα και περισσότερο, με τον Αυστριακό υπουργό Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ να προειδοποιεί σήμερα ότι βρίσκεται αυτή την στιγμή στα 32,2 χρόνια, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε προσδιοριστεί στα 33,7 χρόνια.

"Ως εκ τούτου, η επείγουσα έκκληση μου, ειδικά στους νέους: αναλάβετε την ευθύνη, προσέξτε και ακολουθήστε με συνέπεια τα βασικά μέτρα όπως η υγιεινή, οι κανονισμοί απόστασης και, όπου είναι απαραίτητο, η προστασία με μάσκα από το στόμα και τη μύτη, καθώς, μόνον τότε θα μπορέσουμε να περάσουμε τους επόμενους μήνες με ασφάλεια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στο μεταξύ, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκε και πάλι ένας υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων, τα οποία ανήλθαν σε 290, και, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σήμερα στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Αυστρία ανέρχονταν σε 2.230, συνολικά 116 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 19 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα 23.884 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού, 20.890 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 721 και έχουν διενεργηθεί 1.037.888 διαγνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σημειώθηκε απότομη αύξηση των λοιμώξεων μεταξύ εκείνων που επιστρέφουν από την Κροατία και, ενώ πριν από τρεις εβδομάδες μόνον εννέα κρούσματα είχαν εκεί την προέλευσή τους, την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός ήταν 39, έχοντας αυξηθεί δραματικά σε 190 την περασμένη εβδομάδα.