7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

CDC ΗΠΑ: Μειωμένος κατά 91% ο κίνδυνος μόλυνσης για όσους έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων mRNA

Μειωμένος κατά 91% ο κίνδυνος μόλυνσης για όσους έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων mRNA
AP Photo/Wilfredo Lee

Μειωμένος κατά 91% είναι ο κίνδυνος μόλυνσης από κορoνοϊό για όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίων με την τεχνολογία mRNA, σύμφωνα με έρευνα που έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Τα ευρήματα προέκυψαν έπειτα από τέσσερις εβδομάδες συλλογής στοιχείων από το CDC, το οποίο στα συμπεράσματά του αναφέρει πως τα στοιχεία  «εντάσσονται στα ήδη σημαντικά αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA σε πραγματικές συνθήκες».

Στη νέα έρευνα, 3.975 συμμετέχοντες έκαναν εβδομαδιαία τεστ για κορονοϊό για 17 συνεχείς εβδομάδες, σε οκτώ περιοχές των ΗΠΑ. 

Αν τα ατομικά τους τεστ ήταν θετικά, ακολουθούσε περαιτέρω έλεγχος για να αποσαφηνιστεί το μέγεθος του ιικού φορτίου, αλλά και το πόσες μέρες παρέμεναν θετικοί. 

Όπως προέκυψε από το σύνολο των τεστ, για τους πλήρως εμβολιασμένους ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν μειωμένος κατά 91%, ενώ για όσους είχαν λάβει την πρώτη δόση κατά 81%. Στα παραπάνω ποσοστά, συνυπολογίζονται οι ασυμπτωματικοί, αλλά και όσοι εμφάνισαν συμπτώματα.