Μεγάλη μείωση παρουσίασαν οι πωλήσεις της Renault

Μεγάλη μείωση παρουσίασαν οι πωλήσεις της Renault

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της κατέγραψαν μείωση κατά 34,9% το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού.

Ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι παρατηρήθηκαν κάποια σημάδια ανάκαμψης τον Ιούνιο. Επίσης, έδωσε έμφαση στην εμπορική επιτυχία του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου Zoe, το οποίο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων κατά 50%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan Motor Co Ltd, Κάρλος Γκον, σε συνέντευξη σε εφημερίδα την Κυριακή 19 Ιουλίου, αποκάλεσε τα αποτελέσματα των πωλήσεων και των ενεργειών της Renault και της Nissan «αξιολύπητα». Εκτίμησε ότι τα αρνητικά αποτελέσματα οφείλονται στην έλλειψη κοινής ηγεσίας και στην πανδημία του COVID-19.

Ο Κάρλος Γκον, ο οποίος ήταν επίσης πρόεδρος της Mitsubishi Motors Corp, συνελήφθη στην Ιαπωνία στα τέλη του 2018 με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε εταιρικά κεφάλαια για προσωπικό σκοπό, κατηγορίες τις οποίες αρνείται. Έφυγε κρυφά από την Ιαπωνία και πήγε στον Λίβανο, όπως αναφέρει το Reuters.

AP Photo/Christophe Ena