Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο πλαστικών υλών και χάρτου στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Αυτή την ώρα βρίσκονται στα στάδιο της αποκαθάρσης, προκειμένου να γίνει πρώτη εκτίμηση των ζημιών, που φαίνεται πως είναι εκτεταμένες.

«Το έργο της κατάσβεσης ήταν ιδιαιτέρως δυσχερές, καθώς καίγονταν πλαστικά και χαρτί. Η πυρκαγιά έφευγε γρήγορα λόγω της καύσης των εύφλεκτων υλικών», ανέφερε στο www.amna.gr/macedonia ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσατσούλας. Οι πυροσβέστες πάλευαν επί ώρες προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί σε παρακείμενα εργοστάσια. Στο κτήριο που είναι αλουμινοκατασκευή και εκτείνεται σε χώρο 3.500 μέτρων συστεγάζονταν τρεις επιχειρήσεις.

«Στην επιχείρηση πλαστικών υλών η καταστροφή είναι σχεδόν ολοσχερής, έχει κατέρρευσε μεγάλο μέρος της στέγης ενώ άλλη μία από τις εταιρείες έχει υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές» επισήμανε ο αρχιπύραρχος Δημήτρης Τσατσούλας.
Το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης φωτιάς στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Φωτογραφία: Ιntime